15 Ocak 2017 Pazar

KOLAY KRUVASAN





Herkese merhaba...
Nasılsınız  bakalım...

Bugün hamur yoğurmadan hamur yapacağımız ve çok lezzetli olacak olan bir tarif vereceğim.
Çok kolay,üstelik fiyakası bol ama ( amasız olmaz:) ) hamurumuz çok nazlı,çok narin olduğu için çabuk yoruluyor ve bol bol dinlenmek istiyor. O yüzden biraz bekliyoruz hepsi bu kadar :)
Tarifin videosunu da çektim.
Postun sonuna onuda ekleyeceğim ki hamurun kıvamını falan her detayını görün :)



MALZEMELER:

20 gr. yaş maya
3 yemek kaşığı şeker
150 gr. küp küp doğranmış çok soğuk tereyağı yada margarin
250 gr. un ( 2 su bardağı kadar )
1 tatlı kaşığı tuz
120 ml. ılık süt ( Yarım su bardağı )

Üzeri için:
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı süt

YAPILIŞI:
Mayayı ve şekeri bir kaseye alıp çatalla ezip mayanın erimesini sağlayın.
Sütü ekleyip karıştırın.

Unu yoğurma kabına alıp üzerine tuz serpin ve  karıştırın.
Margarini ekleyip çatalla ezin.
Kırıntılı kıvam alınca mayalı sütü ekleyip çatta eze eze karıştırın.
( elle yoğurmuyoruz)
Hamuru streç filme döküp kare şekilde paketleyip derin dondurucuda yarım saat bekletin.
Dolaptan alıp unlu zemindekare şekide açın.
Sağ ve sol taraftan ortada birleşecek şekilde katlayıp tekrar açın.
Yukardan ve aşağıdan ortada birleşecek şekilde katlayıp tekrar açın.
Bu işlemleri 4 tur tekrarlayıp tekrar streç filme sarıp buz dolabının normal yerinde 4-5 saat, tercihen bir gece bekletin.

Hamuru unlu zeminde dikdörtgen şekilde açıp üçgen üçgen kesin.
Üçgenleri rolu şekilde sarıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizip üzerini sreç filmle örtüp 2 saat tepsi mayası yapın.

Yumurta sarısını sütle karıştırıp hamurların üzerine sürün.
Önceden ısıtılmış 200 dereceli fanlı fırında pişirin.
Afiyet olsun .


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...