17 Haziran 2017 Cumartesi

Porsiyonluk Muhallebili Kemalpaşa Tatlısı





















Herkese merhaba!..
Nasılsınız bakalım:)

Bu ramazan ayının en favori tatlısı bu, yapmayanı dövüyorlarmış:D
Yapımı da oldukça kolay


MALZEMELER:

1 pkt kemalpaşa tatlısı
4 su bardağı şeker
5 su bardağı su

Muhallebisi için:

1 litre süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
5 yemek kaşığı şeker
1 pkt vanilya

Üzeri için:
Hindistan cevizi
Toz fıstık

YAPILIŞI:

Sekeri ve suyu tencereye alıp kaynama noktasına gelince kemalpaşaları ekleyip yumuşayıncaya kadar pişirin.
Tatlıları kuplara 2-3 tane olacak şekilde pay edin
( Benim kuplara 3 tane sığdı)

Muhallebisi için vanilya hariç bütün malzemeyi karıştırıp pişirin.
Kaynama noktasına gelince kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirin.  Vanilyayı ekleyip karıştırın.
Muhallebiyi kemalpaşaların üzerine pay edin.
Muhallebinin üzerine birer tane kemalpaşa koyup hindistan cevizi ve toz fıstıkla süsleyin.
Soğuk servis yapın.
Afiyet olsun

1 yorum:

  1. Kan şekerim düştü galiba, çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...