15 Haziran 2017 Perşembe

Ramazan Pidesi


Herkese merhaba!...
Nasılsınız bakalım:)

Benim küçüklüğümde sadece ramazan ayında çıkardı pide..
Şimdi dört mevsim var ama yine de Ramazan ayındaki pidenin tadı bambaşka bence :)

Pideyi evde ,tıpkı fırından alınmış gibi yapmak  mümkün.
Isterseniz çıtır çıtır,isterseniz de pastane pidesi gibi yumuşacık pideler yapabilirsiniz.
Benim favorim tabiki de çıtır çıtır olan:)
Siz daha yumuşak isterseniz vereceğim ölçüdeki su miktarını yarıya indirip onun yerine aynı oranda süt kullanabilirsiniz.

MALZEMELER:

2 su bardağı ılık su
Yarım pkt yaş maya
2 yemek kaşığı şeker
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tuz
Aldığı kadar un

Üzeri için:

1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Çörek otu

YAPILIŞI:

Yoğurma kabına mayayı, şekeri, yarım bardak suyu ve 1 kaşık unu alıp maya eriyene kadar karıştırın.
Kabın ağzını kapatıp ön mayalandırma yapın.
Mayası gelince kalan suyu, sıvı yağı, tuzu ve aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğurun.
Ilık bir ortamda mayalandırın.
Hamur mayalanınca ikiye bölün ve hafif unlu zemine alıp elinizle yuvarlak açın.
Pideyi yağlı kâğıt serilmiş tepsiye alıp üzerine şekil verin.
15 dakika tepsi mayası için bekletin.

Üzerine yumurta sarısı ve sıvı yağ karışımı sürüp çörek otu serpin.
Önceden ısıtılmış 240 dereceli fansız fırında pişirin.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...